Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Με αφορμή την απόφαση του Νομικού προσώπου της φιλαρμονικής
να δοθεί η χρήση της αίθουσας για πρόβες της
"χορευτικής ομάδας του Φοίνικα" .
Ο Εκπολιτιστικός σύλλογος έστειλε
επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο που λέει τα εξής:

ημερομηνία 12/9/09


Προς το
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ

Κοινοποιηση: Νομ. Πρόσωπο Φιλαρμονικης



ΘΕΜΑ παραχώρηση αίθουσας φιλαρμονικής

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με έγγραφο μας την 12 Νοεμβρίου 2007 με αποδέκτη τον δήμαρχο και κοινοποίηση το Ν.Π.της Φιλαρμονικής είχαμε ζητήσει να μας επιτραπεί η χρήση μιας αίθουσας του κτιρίου που στεγάζεται η Φιλαρμονική ,προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για το νεοσυσταθέν τμήμα ενόργανης γυμναστικής με την καθοδήγηση της γυμνάστριας και χοροδιδασκάλου του συλλόγου μας κ. Μάτσου Ιωάννας.Το αίτημα τέθηκε γιατί οι δραστηριότητες του συλλόγου δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθούν όλες στους ίδιους χώρους που διαθέτει ο Σύλλογος. Στο αίτημα μας πήραμε θετική προφορική απάντηση απ΄τον Δήμαρχο που όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω άρνησης του Νομικού προσώπου της φιλαρμονικής .
Πέρασαν δυο χρόνια και δεν επανήλθαμε στο αίτημα μας πιστεύοντας ότι και πάλι η απάντηση θα ήταν αρνητική

Και ενώ φέτος σκοπεύαμε να σας ζητήσουμε την παραχώρηση τουλάχιστον του γραφείου της φιλαρμονικής στο ισόγειο που δραστηριοποιείται ο σύλλογος μας, για να καλύψουμε εν μέρει κάποιες ανάγκες μας, μάθαμε ότι ήδη έχει παραχωρηθεί η χρήση του άνω ορόφου στον αθλητικό σύλλογο Φοίνικα παράλληλα με την λειτουργία της φιλαρμονικής
Δεν γνωρίζουμε τι άλλαξε σάυτα τα δυο χρόνια και ενώ εμείς εισπράξαμε την άρνηση του Νομικού προσώπου το 2007 ,στον Φοίνικα παρόλο που εχει ιδιόκτητες πλήρεις εγκαταστάσεις πληρωμένες απ΄το δημόσιο δεν φέρατε καμιά αντίρρηση .
Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια παρακάμπτεται ένας σύλλογος με 27ετη δράση στη πολιτιστική και κοινωνική ζωή των Μυτιληνιών και προβάλλεται μια ομάδα που αποσπάστηκε απ΄τον σύλλογο μας και προσκολλήθηκε στον αθλητικό σύλλογο Φοίνικα .

Φοβούμαστε ότι με την ενέργεια σας αυτή ενθαρρύνεται πιθανόν και κάποιους άλλους που δεν αναγνωρίζουν θεσμικά όργανα και κανόνες δημοκρατίας και λειτουργούν σύμφωνα με το τι τους εξυπηρετεί …. Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί ενώ είναι γνωστό
το τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου, ίσως δεν γνωρίζετε και τα προβλήματα, τις δυσκολίες και την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουμε.
Μέχρι τώρα δεν τύχαμε και κάποιας οικονομικής βοήθειας εκ μέρους του Δήμου, ελπίζαμε τουλάχιστον να είχαμε ηθική υποστήριξη ,ή έστω μια μικρή αναγνώριση της προσφοράς των μελών μας και κυρίως των νέων παιδιών .
Αντ΄ αυτού μας φορτώνεται με προβλήματα που είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν με την συνύπαρξη στο ίδιο κτίριο δραστηριοτήτων, των μελών και των παιδιών που συμμετέχουν στο σύλλογο μας και της ομάδας που θέλει να δημιουργεί συνεχώς σύγχυση και προστριβές προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της, διασπώντας την κοινωνία των Μυτιληνιών.

Ίσως επίσης δεν γνωρίζετε ότι η φιλαρμονική συστάθηκε απ΄τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο πριν 25 χρόνια ,υπήρχαν και τότε ανάλογα προβλήματα και διασπάσεις και κυρίως οικονομικο πρόβλημα, γι άυτο και συμφωνήσαμε το 1996 να γίνει νομικό πρόσωπο της τότε κοινότητας παραχωρώντας και τα Μουσικά όργανα τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα. Στο έγγραφο που σας απευθύναμε πριν δυο χρόνια αλλά και σε κατ΄ίδιαν συζητήσεις με δημοτικούς συμβούλους σας προτείναμε να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορούσαμε στην τάξη και λειτουργία του κτιρίου και της μαζικοποίησης της φιλαρμονικής πλην όμως αγνοηθήκαμε.
Πιστεύουμε ότι έχετε την δύναμη αλλά και την ευθύνη να προστατέψετε τους θεσμούς και τους νομοταγείς πολίτες , εξασφαλίζοντας τουλάχιστον ειρηνικό περιβάλλον για να συνεχίζει ο πολιτισμός να μας διακρίνει ως έθνος με έργα και αξίες.
Τέλος πιστεύουμε ότι το αίτημα του Φοίνικα είναι αρμοδιότητα του δήμου σύμφωνα και με το αρθρο 185 του Δημοτικού Κώδικα, γι΄αυτο και ζητάμε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να πάρουν θέση .Εμείς θα δεχθούμε την απόφαση σας ,αρκεί να έχει λάβει υπόψη όλα τα προαναφερόμενα και να θέτει όρους και προϋποθέσεις

Ο Προεδρος
ΑΜΟΥΡΓΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ αντιπροεδρος
ΚΑΡΑΜΗΝΑ –ΠΟΘΟΥ ΚΟΥΛΑ γραμματεας
ΤΣΑΡΟΥΧΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ταμιας
ΣΤΑΜΕΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΟΡΤΕΣΗ ΝΙΚΗ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ

Συνημμένα :
1ον επιστολή παραχώρησης αίθουσας 12/11/2007
2ον πρόγραμμα έργου και ανάγκες χώρου για την πραγματοποίηση του.