Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009


Οινοποιητικός Συνεταιρισμός
Την πρωτοχρονιάτικη πιτα του και για πρώτη φορά, έκοψε ,την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στο Κέντρο Νεότητας και Φιλίας [ΚΕΝΕΦ]
Στον σύντομο χαιρετισμό του ,ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κος Αμουργιανος ,αναφέρθηκε στην σημασία του συνεταιριστικού κινήματος κιότι πάντα είναι επίκαιροι οι λόγοι που επέβαλαν την σύσταση των συνεταιρισμών μεγαλέμποροι και μεσάζοντες μπορεί να αλλάζουν πρόσωπο αλλα την συνήθεια της εκμετάλλευσης των παραγωγών την διατηρούν ακέραια.
Αναφορά έκανε και για το ελαιοτριβείο,που ξεκίνησε ως ιδέα απο κάποιους μπροστάρηδες που με το υστέρημα τους στήθηκε με στοχο να διασφαλίσουν στο προϊόν τους την ποιότητα και το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Η χαμηλή τιμή σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα προσφοράς και ζήτησης, αλλά σχεδιο κερδοσκοπικών μηχανισμών για να εκμηδενίσουν το κόστος αγοράς και να μεγαλώσει το όφελος εμπορίας για τους ίδιους. Τελος ανακοίνωσε την πρόθεση του Συνεταιρισμού να επισκευάσει την παλιά αποθήκη ,προκειμένου να λειτουργήσει εργαστήρι οικιακής χειροτεχνίας και μουσείο αγροτικών εργαλείων και συναφών αντικειμένων.


Εικόνα απ΄το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο των Μυτιληνιών.
Είναι ένα απ΄τα δυο, με του Παγώνδα σε ολόκληρη την Σάμο, που εδώ και 25 χρόνια εξυπηρετούν του παραγωγούς και όχι μόνο τους συνεταίρους των περιοχών τους ,διατηρώντας παράλληλα τις ισορροπίες στην όλη διαδικασία και στο κόστος παραγωγής.